ΡΑΦΤΙΝΓΚ

Το Rafting ήταν μια από τις πρώτες μορφές μεταφοράς ατόμων, τροφίμων αλλά χρησιμοποιόταν και για κυνήγι.

Η σύγχρονη ιστορία του Rafting ξεκινάει το 1842. Ήταν ο αντιστράτηγος John Fremont του αμερικανικού στρατού που εξιστόρισε τις πρώτες εξερευνήσεις για τον ποταμό Platte. Η σχεδία (RAFT) που χρησιμοποίησε μάλλον σχεδιάστηκε από τον Horace H. Day. Οι λέμβοι του Day κατασκευάστηκαν από τέσσερις ανεξάρτητους σωλήνες από καουτσούκ και ύφασμα που αγκαλιάζαν το πάτωμα.

Οι λέμβοι αρχικά ήταν η απλούστερη μορφή της μεταφοράς του ανθρώπου στο νερό και ήταν κατασκευασμένοι απο σανίδες, κούτσουρα, ή καλάμια που ήταν κολλημένα μεταξύ τους. Σύντομα, φουσκωτά σκάφη αναπτύχθηκαν ως σωσίβιες λέμβοι που χρησιμοποιήθηκαν αργότερα από τον στρατό για επιθέσεις στην ακτή.

Το 1960 το Rafting καθιερώθηκε στην Αμερική.

Οι δεκαετία του '70 σηματοδότήθηκε μια σημαντική αναβάθμιση στη δραστηριότητα αυτή όταν εντάχθηκε στην Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου.

Το 1992, το Rafting συμπεριλήφθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης και στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996. Επιπλέον, ο ποταμός Ocoee στο Tennessee Valley φιλοξένησε τις εκδηλώσεις whitewater των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Το 1997, η Διεθνής Ομοσπονδία του Ράφτινγκ ιδρύθηκε και το πρώτο επίσημο διεθνές πρωτάθλημα διεξάχθηκε το 1999.

Με τις εξελίξεις στις λέμβους, τις δεξιότητες και τον εξοπλισμό, το Rafting συνεχώς γίνεται ολο και πιο δημοφιλες σε όσους αρέσουν τα extreme sport. Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν την διασκέδαση και την περιπέτεια που προσφέρει αυτή η δραστηριότητα. Με αρκετή προετοιμασία, σωστή χρήση του εξοπλισμού του Rafting, σωματική και πνευματική ετοιμότητα, είστε στο σωστό δρόμο για να οδηγήσετε στα κύματα και να κατακτήσετε τα ταραγμένα νερά.

Call Now ButtonΚαλέστε μας τώρα